flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З метою інформування громадян щодо подій 18.07.2024 року Рокитнянський районний суд Київської області повідомляє наступне

20 липня 2024, 10:11

     18 липня 2024 року близько 14 години до Рокитнянського районного суду Київської області звернулась громадянка з метою отримання інформації щодо стану розгляду справи.

     Оскільки громадянка мала ознаки алкогольного сп’яніння, працівник суду повідомила пані про права та обов’язки заявників, інших заінтересованих осіб у справах окремого провадження, а також порядок отримання інформації та документів у цивільній справі.

     Під час спілкування з працівниками суду, пані виявляла невдоволення, поводила себе агресивно, зухвало, висловлювалась нецензурною лайкою в бік працівників суду та співробітників Служби судової охорони, погрожувала здійснити підпал приміщення суду або підпалити себе.

     На зауваження працівників суду та Служби судової охорони жінка не реагувала, у зв’язку з чим було прийнято рішення щодо залучення правоохоронних органів.

     Працівники поліції, що прибули за викликом, вжили заходи реагування та запросили громадянку до відділку поліції. У супроводі поліцейських громадянка покинула приміщення суду.

     Близько 16 години працівник Служби судової охорони, перебуваючи на посту, через вікно побачив громадянку, зовні схожу на відвідувачку, що раніше покинула приміщення суду в супроводі поліції.

     Жінка рухалася в напрямку будівлі суду та тримала в руках пляшку. Різко змінивши напрям руху, пані вийшла на площу поблизу суду, облила себе легкозаймистою речовиною та здійснила самопідпал.

     Миттєва реакція співробітника Служби судової охорони щодо застосування вогнегасника дозволила врятувати життя громадянці. До приїзду швидкої допомоги та поліції постраждалій було надано першу домедичну допомогу.

     З місця події громадянку каретою швидкої допомоги було доправлено до лікувального закладу.

 

Прес-служба суду